In de top 10 van meest vage beroepen prijkt zeker ‘consultancy’. Want wat doet een consultant eigenlijk? Simpel: ze ondersteunen bedrijven met kennis en kunde. Of dat nu gaat om management, human resources, ICT of marketing. Veel mensen kiezen pas na een rijkgevulde loopbaan voor een carrière als zelfstandige consultant. Begrijpelijk: wie jarenlang expertise heeft opgebouwd in een bepaald vakgebied, heeft veel meerwaarde te bieden. Overweeg jij ook de stap? Wij helpen je bij elke stap.

1

We bekijken samen welke functie en sector ideaal zijn voor jou. Dit op basis van je ervaring, kennis en opleiding en starten een marktonderzoek op.

2

Wat is je doelstelling? 
Ga je opleidingen en workshops geven, of werk je mee in de organisatie aan een vooraf bepaald uurtarief?

3

Start je als eenmanszaak of in een vennootschap? Je inkomsten geven hierbij meestal de doorslag: verdien je relatief veel, dan is een vennootschap interessanter. Maar er zijn nog andere criteria, zoals aansprakelijkheid.

4

Een goede boekhouder kan je niet alleen kopzorgen, maar ook een pak geld besparen. We kennen verschillende bedrijven en zelfstandigen dat jou graag vrijblijvend te woord staan.

5

Papiermolen
Verzekeringen, offertes, facturen, overeenkomsten.. hier hebben we tal van ervaring mee en geven jou graag advies

6

Betalingen  De eerste maanden en zelfs jaren kunnen als startende consultant zeer moeilijk zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om een directe betaling te kunnen aanbieden. Concreet betekent dit, dat max, 3 dagen na je ons de factuur en timesheet overhandigt, wij de betaling uitvoeren.

7

Hoe ga je klanten lokken? 
Dit gedeelte nemen wij volledig op ons!